Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki małej ilości mąki kluseczki rozpływają się w ustach i nie są twarde
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Składniki
miąższ z dyni kroimy w kostkę, rozpiekamy pod przykryciem w piekarniku do całkowitej miękkości
miksujemy blenderem przekładamy do garnka i ciągle mieszamy aby odparowała woda-uważając aby dynia się nie przypaliła
zostawiamy do wystygnięcia. mieszamy z twarogiem, jajkiem całym(surowym) i mąką- doprawiamy
wstawiamy na min 1/2 godz do lodówki
kładziemy kluski łyżką na osolony wrzątek po wypłynięciu gotowe-smacznego!!!