Klopsy z warzywami

Klopsy z warzywami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Witam, po ostatniej dawce surówek czas najwyższy na coś bardziej konkretnego, ale jednocześnie delikatnego. Zapraszam na tradycyjne klopsy z mielonego wzbogacone warzywami. :)

Składniki

  • Mięso mielone 250 g.
  • Marchew 1 szt. mała
  • Pietruszka 1/2 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cebula 1/2 szt.
  • Ryż ok. 30 g.
  • Bułka tarta 4-5 łyżek
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Jajko 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Cebulkę obrać i drobno posiekać.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu, zostawić do wystudzenia.


    W misce wymieszać mięso z cebulką, czosnkiem, marchewką, pietruszką, ryżem i jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Następnie uformować klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju, co jakiś czas obracając (ok. 10-15 min).

  2. Smacznego :)

  3. :)

Komentarze do przepisu (13)

asia67 03 grudnia 2018
danie w moim stylu :)
fafiatko 03 grudnia 2018
Pyszne! z warzywami sa smaczniejsze!
bryssska 04 grudnia 2018
Lubimy takie, też często przemycam warzywa ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mięso mielone 250 g.
  • Marchew 1 szt. mała
  • Pietruszka 1/2 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cebula 1/2 szt.
  • Ryż ok. 30 g.
  • Bułka tarta 4-5 łyżek
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Jajko 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz
Składniki