Klopsy z ryżem i marchewką

Klopsy z ryżem i marchewką
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
pyszne i pożywne

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.

Komentarze do przepisu (7)

taura 05 grudnia 2010
dobre :)
Agi555 06 grudnia 2010
mmm.... ciekawe :)
hela43 06 grudnia 2010
Ja też robię podobne są pyszne polecam .pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki