Klopsy z mięsa z uda kurczaka z porem

Przepis dnia 2016-08-06
Klopsy z mięsa z uda kurczaka z porem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Proste składniki, a niebywałe i bardzo pomysłowe danie. Z pewnością zaskoczy waszych domowników i gości :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić je na kawałki, doprawić solą i pieprzem.

  2. Por umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki.

  3. W misce zmieszać mięso z porem, wbić jajka i dodać 4-5 łyżek bułki tartej (wedle uznania), wszystko dokładnie wymieszać. Przy pomocy pozostałej bułki tartej formować klopsy.

  4. Gotowe klopsy smażyć na rozgrzanym oleju, ok 7-8 minut z każdej strony.

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 29 lipca 2016
Sam wygląd zachęca do zjedzenia :)
Futka 30 lipca 2016
Przepyszne klopsiki :)
basia83bent 10 sierpnia 2016
Dzis zrobilam na obiad. Rewelacia!!! Dziekuje za swietny przepis
Składniki
Składniki