Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy z makaronem po włosku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 152
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 159
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 152
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 159
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 118
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i cukinię kroimy w drobną kosteczkę.
Do mięsa dodajemy połowę cebuli i czosnku, jajko, odciśniętą z mleka kajzerkę, doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy cukinię i marchewkę, mieszamy.
Na rozgrzanym maśle szklimy pozostałą cebulę i czosnek, wlewamy passatę, doprawiamy pieprzem, solą i, ciągle mieszając, gotujemy sos na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Z mięsno-warzywnej masy formujemy rękami zmoczonymi w wodzie niewielkie pulpeciki i gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie.
Makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i wykładamy na niego pulpeciki.
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 368 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia