Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy w wędzonym boczku"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 74
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 108
Składniki
jajka włóż do lekko osolonej wody i ugotuj na twardo (około 10 minut). Wyjmij, ostudź, polewając zimną wodą, i obierz. Kajzerki namocz w zimnej wodzie. Dokładnie odciśnij.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj do mięsa razem z pozostałym jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Wyrób. Formę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj połowę masy.
Ułóż na niej jajka na twardo – jedno za drugim. Przykryj resztą mięsa i plasterkami boczku. Piecz 70 minut w 200oC. Pieczeń udekoruj listkami laurowymi. Podawaj np. z marchewką i groszkiem.Źródło: Naj