Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy w sosie pietruszkowym podane z ziemniakami i sałatą lodową.
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Zagotowujemy 750 ml wody z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową, listkiem laurowym, zielem angielskim . Gotujemy do momentu miękkości włoszczyzny.
W między czasie z mięsa formujemy 2 klopsy.
Dodajemy klopsy do gotującego się bulionu oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotujemy aż klopsy wypłyną na wierzch.
Zagęszczamy sos i zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Klopsy podajemy z ziemniakami i sałatą lodową ze śmietaną. Smacznego!!!