Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne klopsiki w pysznym koperkowym sosie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 118
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9240
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 118
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9240
Składniki
Mięso wymieszać z jajkiem,czosnkiem rozgniecionym,namoczoną bułką,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.Zrobić kulki z mięsa i obtoczyć w mące.
Podgrzać olej na patelni i podsmażyć kulki mięsne z każdej strony.Podgrzać w garnku wrzącą wodę,taką ilość,żeby przykryła klopsiki.Wrzucić do gotującej wody kulki,pogotować ok.10 minut.Mąkę wymieszać z wodą i wlać do garnka,wymieszać i pogotować chwilę.Dodać sól,pieprz i koperek.