Klopsy siekane z brokułem i serem.

Klopsy siekane  z  brokułem  i  serem.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: magelo
Drobiowe klopsy w środku z brokułem i serem. Delikatny smak ,połączony z aromatem koperku. Świetne danie nie tylko na obiad .

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Brokuł 0,5 szt.
  • ser 10dag.
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia + 1 łyżka
  • jajka 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • papryka ostra w proszku
  • koperek 0,5 pęczka

Przygotowanie

  1. Pierś kroję w bardzo drobną kostkę , wkadam do miski. Koperek drobno kroję dodaję do piersi Wszystko doprawiam , dodaję jajka i bułkę tartą , wszystko dokładnie mieszam.

  2. Brokuł dzielę na drobne różyczki i gotuję 10 minut. Odcedzam. Ser kroję w kostkę. Mięso wyrabiam na klopsy , w środek wkładam po kawałku brokuła i sera , obtaczam w bułce tartej . Smażę na gorącym , głębokim oleju .

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 13 kwietnia
Pyszotka:))
Składniki
  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Brokuł 0,5 szt.
  • ser 10dag.
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia + 1 łyżka
  • jajka 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • papryka ostra w proszku
  • koperek 0,5 pęczka
Składniki