Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wegetariańskie klopsiki .
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 426
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12368
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 426
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12368
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu od razu odcedzamy i przelewamy zimną woda następnie wysypujemy do miski by wystygnął . Marchewkę obieramy , gotujemy do miękkości , odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia . Gdy marchewkę jest zimna to ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do ryżu . Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie a następnie rozdrabniamy dodając do całości . Gdy wszystko mamy w jednej misce to dodajemy jajko , bułkę tartą , natkę pietruszki i doprawiamy do smaku .
Z gotowej masy formujemy małe klopsy następnie je panierujemy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju (olej musi się dobrze nagrzać ponieważ klopsy lubią później się sypać) . Usmażone klopsy wykładamy na ręcznik papierowy .