Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy ryżowe z żółtym serem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach.
Na dużej patelni teflonowej rozpuść masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę, imbir oraz ostrą papryczkę. Po chwili wsyp ryż i podsmaż go przez 2 minuty, cały czas mieszając.
Następnie dolej dwie szklanki wody, dodaj sól i gotuj do czasu, aż płyn odparuje. Wtedy dosyp starty ser żółty i całość wymieszaj.
Gdy wystygną, wbij jajko, dodaj rozgnieciony ser biały, posiekaną natkę pietruszki i pieprz.
Z masy uformuj kulki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Udekoruj świeżymi ziołami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcalŹródło: Kurier TV