Klopsy nadziewane twarogiem

Klopsy nadziewane twarogiem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Asiula21332
Pyszne

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0,50kg
  • kajzerka, 1 szt
  • marchewki, 2 szt
  • srednia cebula
  • jajko, 1 szt
  • 3 łyżki bułki tartej
  • twaróg(najlepiej dość zwarty), ,30dag
  • szcypta soli,pieprzu
  • olej

Przygotowanie

  1. Marchew obierz umyj i ugotuj w osolonej wodzie,odcedz i rozdrobnij,kajzerke namocz w wodzie odciśnij.Dobrze wymieszaj z marchewka.Cebule obierz,posiekaj.Mieso mielone wyrób z jajkiem,marchewka i cebulą na jednolita mase,przypraw sola i pieprzem

  2. Twaróg pokrój w kostki ok 2 cm.Każda kostke dokładnie oblep masa miesna.Klopsy obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju.GOTOWE!

Komentarze do przepisu (4)

biancorossa 20 września 2011
Niezłe klopsy:)
irma 20 września 2011
Hm...ciekawe połączenie smaków.)
landryna8215 23 września 2011
Zdjęcie z gazety,a czy przepisa aby napewno wypróbowany??Gdyż bardzo mi odpowiada i chcę zrobić te klopsiki
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone wieprzowe lub drobiowe, 0,50kg
  • kajzerka, 1 szt
  • marchewki, 2 szt
  • srednia cebula
  • jajko, 1 szt
  • 3 łyżki bułki tartej
  • twaróg(najlepiej dość zwarty), ,30dag
  • szcypta soli,pieprzu
  • olej
Składniki