Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klopsy ze szpinakiem i serem mozzarellą to proste i szybkie danie obiadowe .
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody, podsmażyć na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek tak (2 ząbki )dodać soli, pieprzu do smaku. Chwile jeszcze podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski , do mięsa mielonego dodać jajko, drobno pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą do mielonego, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę , wszystko wymieszać do połączenia składników. Na rękę nabieramy porcję masy lekko spłaszczamy nakładamy łyżeczkę masy szpinakowej oraz plasterki sera mozzarella, następnie formujemy nadając kształt klopsa. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Klops gotowy do smażenia.