Klopsy mielone z cukinią i bazylią

Klopsy mielone z cukinią i bazylią
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sereberko80
smaczne, puszyste, wilgotne klopsy. pyszny pomysł na przemycenie warzyw dla niejadków :-)

Składniki

  • Mięso mielone (u mnie z indyka) 50 dag
  • jajko 1
  • cebula 1 duża
  • czosnek 2 ząbki
  • cukinia 1 średnia
  • sól, pieprz
  • bazylia świeża kilka listków
  • bułka tarta
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przesmażyć. Cukinie porządnie umyć, pokroić na dosyć małą kostkę (nie obierałam ze skóry) i dodać do cebuli i czosnku, dusić aż cukinie lekko zmięknie (nie rozgotować), przestudzić. Mięso wyrobić z pozostałymi składnikami, dodać przestudzoną cukinię z cebulą i czosnkiem, wymieszać. Formować klopsy i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (7)

Futka 22 lipca 2014
Pyszne i aromatyczne kotleciki :)
lidka5x5 22 lipca 2014
lubię takie jedzonko.
ziembulka 23 lipca 2014
muszę koniecznie spróbować:) wygląda smacznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mięso mielone (u mnie z indyka) 50 dag
  • jajko 1
  • cebula 1 duża
  • czosnek 2 ząbki
  • cukinia 1 średnia
  • sól, pieprz
  • bazylia świeża kilka listków
  • bułka tarta
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
Składniki