Klopsy mielone - prawie klasyczne

Klopsy mielone - prawie klasyczne
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Pyszny, tradycyjny obiad, trochę inaczej. :) Klopsiki są bardziej soczyste, niż tradycyjne.

Składniki

  • mięso mielone (ja uzywam z szynki lub łopatki), 0,5 kg
  • jajko, 1 szt
  • namoczona w wodzie bułka, 1 szt
  • trochę startej surowej marchewki i selera, ok szklanki
  • posiekany szczypiorek, garść
  • sól, pieprz, mielone zielę angielskie (szczypta), do smaku
  • bułka tarta do panierowania i olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich składników robimy jednolitą masę. Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.

  2. Doskonale smakują z kartofelkami i buraczkami na ciepło. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

arwenna1 18 września 2010
ja uwielbiam z pietruszką:) ale Twoje chętnie wypróbuję:) brzmi pysznościowo:)
Składniki
  • mięso mielone (ja uzywam z szynki lub łopatki), 0,5 kg
  • jajko, 1 szt
  • namoczona w wodzie bułka, 1 szt
  • trochę startej surowej marchewki i selera, ok szklanki
  • posiekany szczypiorek, garść
  • sól, pieprz, mielone zielę angielskie (szczypta), do smaku
  • bułka tarta do panierowania i olej do smażenia
Składniki