Klopsy grzybowe z sosem

Klopsy grzybowe z sosem
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdaniel
Kolejna propozycja dla kochajacych grzyby, tym razem poprostu pieczarki !

Składniki

  • mieso wieprzowe z szynki, 300 g
  • pieczarki, 300 g
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • jajko, 1 szt
  • maka, okolo 2 lyzki
  • sol, pieprz, lisc laurowy, pietruszka zielona, sos sojowy do smaku

Przygotowanie

  1. Mieso, cebule, czosnek i polowe pieczarek zmielic polaczyc z jajkiem na jednolita mase, doprawic do smaku i formowac male kuleczki, obtoczyc lekko w mace i obsmazyc na odrobinie oleju na teflonowej patelni,

  2. Pozostale pieczarki pokroic, w garnku zagotowac okolo pol litra wody wrzucic pokrojone grzyby, lisc laurowy; sol pieprz posiekana pietruszke i doprawic do smaku sosem sojowym, malutka lyzeczka maki zagescic sos,

  3. Kiedy klopsy beda juz obsmazone na zloty kolor przekladac pojedynczo do gotowego sosu, pogotowac razem okolo 15 minut, podawac z ziemniakami, ryzem, kasza kto jak lubi, smacznego

Komentarze do przepisu (4)

wioleta333 07 maja 2010
ale pyszne klopsiki, na sam widok ślinka cieknie.....
Konto usunięte 07 maja 2010
Od rana takie pyszności :)
netia0908 07 maja 2010
Musza byc znakomite
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mieso wieprzowe z szynki, 300 g
  • pieczarki, 300 g
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 3 zabki
  • jajko, 1 szt
  • maka, okolo 2 lyzki
  • sol, pieprz, lisc laurowy, pietruszka zielona, sos sojowy do smaku
Składniki