Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone w nieco zmienionym wydaniu.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 227
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34937
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 227
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34937
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz mieloną paprykę.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy.
Niewielkie porcje mięsa rozpłaszczamy i nakładamy na środku żurawinę. Formujemy klopsy i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ugotowanym ryżem.