Klopsy drobiowe z żurawiną

Klopsy drobiowe z żurawiną
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Tradycyjne mielone w nieco zmienionym wydaniu.

Składniki

  • mielone mięso drobiowe - 500 g
  • czerstwa bułka - 1 szt.
  • niesłodzona żurawina - 150g
  • mleko - 1 szklanka
  • cebula - 1 szt.
  • jajko - 1 szt.
  • mielona słodka papryka - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz mieloną paprykę.

  2. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy.

  3. Niewielkie porcje mięsa rozpłaszczamy i nakładamy na środku żurawinę. Formujemy klopsy i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 23 stycznia
Bardzo fajne klopsy. Gratuluje :-)
Składniki
  • mielone mięso drobiowe - 500 g
  • czerstwa bułka - 1 szt.
  • niesłodzona żurawina - 150g
  • mleko - 1 szklanka
  • cebula - 1 szt.
  • jajko - 1 szt.
  • mielona słodka papryka - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Składniki