Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 239
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 239
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Poczekaj, aż całkowicie namięknie i dodaj odciśniętą do mielonego mięsa. Zmiel w maszynce.
Do przygotowanej masy wbij jajko, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj (najlepiej wyrób rękami). Ufor muj małe klopsiki.
Zagotuj osoloną wodę. Do wrzątku wrzuć klopsy partiami. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Pod koniec wlej koncentrat pomido rowy i zagotuj.
Klopsy podawaj z sosem na makaronie.Źródło: Telemax