Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki zapiekane w pomidorach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Mięso wymieszać z rozkłóconymi jajkami, ziołami, drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, formować kulki, każdą podsmażyć na złoto na patelni na oleju.
Przygotować sos: cebule obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do cebuli dodać pomidory wraz z zalewą, obraną i pokrojoną w kostkę paprykę (wcześniej usunąć nasiona), posiekany czosnek, wino, bulion, doprawić solą, pieprzem, papryką, ziołami i cukrem.
Sos pomidorowy dusić na małym ogniu, zredukować płyn, zmiksować. Podsmażone klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, zalać sosem, posypać mozzarellą, zapiekać ok. 12 min w temp. 180oC aż do rozpuszczenia sera.
ok. 150 minut
Do mięsa możesz dodać 2 łyżki bułki tartej i pół pęczka posiekanej natki. Przed obsmażeniem klopsów na patelni oprósz je 2-3 łyżkami mąki.Źródło: Twoje Imperium