Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z wątróbką"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na maśle.
Do cebuli dodajemy umytą, pokrojoną wątróbkę, podsmażamy 2-3 minuty, całość miksujemy z musztardą i bułką tartą.
Mięso mielone łączymy z odciśniętą z mleka bułką, jajkami, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tartą gałką muszkatołową. Starannie wyrabiamy na gładki farsz.
Z masy mięsnej formujemy małe placuszki, na każdy nakładamy nieco farszu z wątróbki. Dokładnie sklejamy i formujemy w kulki.
Każdą kuleczkę panierujemy w mące, smażymy ze wszystkich stron i podajemy z makaronem lub z risotto z warzywami, posypane zieleniną.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji około 2,70 złŹródło: Rewia