Klopsiki z warzywami

Klopsiki z warzywami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madzikcho
fajnie smakują z rożnymi dodatkami - makaron, ryż, ziemniaki, pieczywo

Składniki

  • mięso mielone, 30 dag
  • marchewka mrożona (kostka), 1 opakowanie
  • ogórek świeży, 2-3 szt.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • zielona pietruszka, 1 pęczek
  • śmietana 12%, 0,5 pojemnika
  • mąka, do obtoczenia i ew. zagęszczenia
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku

Przygotowanie

  1. Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.

  2. Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.

  3. Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.

  4. Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.

  5. Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.

  6. Dodać pęczek posiekanego koperku.

  7. Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.

  8. Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.

Składniki
  • mięso mielone, 30 dag
  • marchewka mrożona (kostka), 1 opakowanie
  • ogórek świeży, 2-3 szt.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • zielona pietruszka, 1 pęczek
  • śmietana 12%, 0,5 pojemnika
  • mąka, do obtoczenia i ew. zagęszczenia
  • olej, do smażenia
  • sól, do smaku
Składniki