Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z warzywami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 264
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 264
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 23
Składniki
Różyczki brokułów gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Połowę wyjmuję i studzę, resztę dogotowuję do miękkości. Obraną marchewkę gotuję, połowę kroję w kostkę.
Do miski wrzucam mielone mięso, marchewkę i mięciutkie brokuły, szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz, jajko i łyżkę bułki tartej. Wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję klopsiki, obtaczam w bułce tartej, smażę na oliwie. Podaję z ugotowanymi na półmiękko brokułami i pozostałą marchewką.
Przepis nadesłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 3,30 zł.</strong>Źródło: Rewia