Klopsiki z tuńczyka

Klopsiki z tuńczyka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Obiad lub kolacja, na cieplo, na zimno... na kazda okazje szczególnie na upaly, gdy brak ochoty na gotowanie. Prosty, szybki i latwy przepis - klopsiki z tunczyka, w dodatku z tunczyka z puszki - latwiej i szybciej juz chyba nie mozna - przy tym smakuja wysmienicie.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała szalotka
  • bazylia
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • masło klarowane

Przygotowanie

  1. Obrac pieczarki ze skórki i odciac lodygi, pokroic lub drobno zmiksowac razem z papryka, szalotka, bazylia i czosnkiem.
    Przecedzic tunczyka przez sito miazdzac go widelcem, nastepnie zmieszac z warzywami, doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny, dodac jajka i bulke tarta.
    Uformowac z masy klopsiki, z tej ilosci wychodzi ok. 6 sztuk.
    Smazyc ze wszystkich stron.

  2. Podawac z salata lub z warzywnym spaghetti. Smakuja tez nastepnego dnia lub na zimno.

Komentarze do przepisu (10)

SlodkoSlodka83 03 sierpnia 2018
Bardzo apetyczne :-)
fafiatko 03 sierpnia 2018
Swietny przepis na kotlety rybno warzywne! u mnie sie sprawdza!
GREGORHSPEED 03 sierpnia 2018
Muszą być pyszne <3 Uwielbiam tuńczyka <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała szalotka
  • bazylia
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • masło klarowane
Składniki