Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z serem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2101
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20953
Polecam.
Odsłon: 470
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2101
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20953
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju i wystudź. Roszponkę dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz. Umyte pomidorki przekrój na pół a rzodkiewki pokrój w plasterki. Ser pokrój w kostkę około 1 cm.
Do miski włóż mięso, dodaj cebulę, jajko, bułkę tartą, natkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi z mięsa formuj niezbyt duże kulki. W każdej zrób wgłębienie, włóż kosteczkę sera i dokładnie zaklej. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i przesmaż na nim klopsiki z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.
Przełóż je do naczynia żaroodpornego wraz z tłuszczem, na którym się smażyły i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150° C . Piecz 15 minut.
Do miski włóż roszponkę, dodaj pomidorki i rzodkiewki. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż na talerze. Na środku ułóż po kilka ciepłych klopsików i całość skrop octem balsamicznym. Podawaj ze świeżym pieczywem.
<strong>: 35 minut. Porcja: 420 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie