Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki na sposób szwedzki z mięsem najlepiej mieszanym wieprzowo - wołowym i ryżem Gotowane w bulionie przyprawione śmietanką i zabarwione paroma kroplami barwnika do sosów które nadaje mu lekko brązowy kolor. Pulchne i smaczne smakują dobrze jak wszystkie mielone z ryżem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 763
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1809
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Do mięsa dodać ryż i bułkę tartą i mąkę. Drobno posiekaną cebulę przysmażyć na złoty kolor dodać do farsz wbić jajko i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Farsz nie powinien być za rzadki, zrobić z nich kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przysmażyć je krótko na maśle przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać śmietankę doprawić solą i pieprzem.