Klopsiki z mięsa mielonego z ryżem

Klopsiki z mięsa mielonego z ryżem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: swiat_lucy
Klopsiki na sposób szwedzki z mięsem najlepiej mieszanym wieprzowo - wołowym i ryżem Gotowane w bulionie przyprawione śmietanką i zabarwione paroma kroplami barwnika do sosów które nadaje mu lekko brązowy kolor. Pulchne i smaczne smakują dobrze jak wszystkie mielone z ryżem.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego mieszanego
  • 1/2 szklanki gotowanego ryżu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodać ryż i bułkę tartą i mąkę. Drobno posiekaną cebulę przysmażyć na złoty kolor dodać do farsz wbić jajko i przyprawy i wszystko dobrze wymieszać. Farsz nie powinien być za rzadki, zrobić z nich kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przysmażyć je krótko na maśle przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać śmietankę doprawić solą i pieprzem.

Składniki
  • 500 g mięsa mielonego mieszanego
  • 1/2 szklanki gotowanego ryżu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
Składniki