Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozpływające się w ustach!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Składniki
Najpierw trzeba iść do lasu lub na targ.
Grzyby trzeba obrać i opłukać.
Posiekane grzyby i cebule przesmaża się na oleju do zrumienienia. najlepiej jest je od razu doprawić solą i pieprzem. Kilka grzybków zostawiłam do sosu. Trzeba dodać wszystkie składniki i wyrobić masę, uformować klopsiki i obtoczyć je w mące i obsmażyć na rumiano wraz z pozostałymi grzybkami. Potem klopsiki podlewa się wodą, doprawia, i dusi 15 minut pod przykrywką. Na koniec wystarczy sos zagęścić rozrobioną w wodzie mąką i jeszcze sprawdzić smak. Po wyłączeniu ognia można posypać danie natką pietruszki.
Smacznego :)