Klopsiki z marchewką

Klopsiki z marchewką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 3 średnie marchewki
  • 1 cebula
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól ,pieprz
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • Bułka tarta
  • 1 jajko

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru.
    Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą ,czosnek oraz resztę przypraw.
    Dokładnie wymieszać.
    Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej.
    Dobrze rozgrzać olej ,smażyć klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron.
    Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 05 listopada 2013
:))), jakaś telepatia działa, bo u mnie dziś też pulpety z marchewką :))
GREGORHSPEED 05 listopada 2013
:) hehe ,było też tak z zupą z lanym ciastem
Ewaaa 05 listopada 2013
no własnie :)
Składniki
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 3 średnie marchewki
  • 1 cebula
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól ,pieprz
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • Bułka tarta
  • 1 jajko
Składniki