Klopsiki z kurczaka, rzodkiewki i szczypiora

Klopsiki z kurczaka, rzodkiewki i szczypiora
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj u mnie znowu wiosna na talerzu. Zapraszam na pożywne klopsiki z piersi kurczaka. Aby je trochę urozmaicić, dodać koloru i wyrazu dorzuciłam rzodkiewkę i szczypior, który zasadziliśmy w doniczce w kuchni. Musicie koniecznie spróbować :)

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Rzodkiewka ok. 6 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Jajko 2 szt.
  • Bułka tarta 5-6 łyżek
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy 2-3 łyżki

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę.

    Rzodkiewki i szczypiorek umyć, a następnie drobno pokroić.

    Wymieszać mięso z rzodkiewkami, szczypiorkiem, bułką tartą (ilość wedle uznania) i jajkami. Doprawić solą i pieprzem, a następnie uformować klopsiki.

    Smażyć na mocno rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

  2. Smacznego !

  3. :)

Komentarze do przepisu (13)

konhambos 06 czerwca 2018
piekne i pyszne
Nevermore 06 czerwca 2018
Super, pyszne klopsiki, ale wszystko z kurczaka świetnie smakuje :D
fafiatko 06 czerwca 2018
Bardzo smaczne kotleciki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Rzodkiewka ok. 6 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Jajko 2 szt.
  • Bułka tarta 5-6 łyżek
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy 2-3 łyżki
Składniki