Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z indyka w warzywach"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1272
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12693
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1272
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12693
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Wlej 1–2 łyżki zimnej wody. Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Marchewki obierz. Brukselki i fasolkę oczyść. Warzywa opłucz. Marchewki potnij w plasterki, brukselki na połówki, a strączki fasolki na kawałki. Obraną cebulę potnij w plasterki. Pokrojone warzywa włóż do garnka. Zalej wodą. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 5–7 minut.
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do wywaru z warzywami. Gotuj ok. 20 minut. Wyjmij klopsiki i warzywa. Posyp koperkiem. Podawaj np. z kluskami kładzionymi.Źródło: Tina