Klopsiki z brukselką

Klopsiki z brukselką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozenas
bardzo smaczne,zdrowe podanie mięsa i kapustek

Składniki

  • brukselka, 0.50dag
  • mięso mielone, 0.50dag
  • sos

Przygotowanie

  1. Brukselki najlepiej malutkie obrac z wierzchnich listków,umyc i ugotowac z solą i odrobiną gałki muszkatołowej,zrobic klopsiki z mielonego,do mięsa dodac jajko,sól,pieprz,kminek ,trochę bułki tartej(można zmiksowac bułkę świeżą)formowac klopsiki wielkości brukselki otoczyc w mące i obgotowac w bulionie.Kostkę bulionu ugotowac,podkłucic śmietaną z mąką .dodac ugotowane klopsiki i brukselkę .Podawac samo lub z ziemniakami.

Komentarze do przepisu (2)

olciaaa_88 28 listopada 2008
kocham brukselkę !!!!!!!!! na pewno wypróbuję !!!
Mole3 08 października 2009
Ale pyszności! Lubimy i klopsiki (zwane przez Synka kulkami), i brukselkę. Świetny pomysł na obiad. Pozdrawiamy.
Składniki
  • brukselka, 0.50dag
  • mięso mielone, 0.50dag
  • sos
Składniki