Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z brukselką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9854
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9854
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi.
Mieloną wołowinę wyrób z czterema łyżkami wody, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj ok. 20 małych klopsików. Olej rozgrzej na patelni, włóż klopsiki, usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Brukselki oczyść, natnij w kilku miejscach. Ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Osącz. Klopsiki i brukselkę nadziej na patyczki do szaszłyków.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie