Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki w sosie pomarańczowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 274
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą, bazylią, jajkiem i bułką tartą. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj pulpeciki. Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka.
Przygotuj sos. Oliwki i papryczkę pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej 1/2 l wody i całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i tabasco. Gotuj tak długo, aż sos zgęstnieje. Sosem polej pulpety i podawaj.Źródło: Na żywo