Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki w sosie koperkowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, gdy zmięknie, odcisnąć. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie masę. Ręce zmoczyć wodą, formować mokrymi dłońmi małe zgrabne kulki.
Bulion warzywny zagotować w szerokim rondlu. Przykręcić mocno płomień, żeby płyn ledwo „mrugał”. Ostrożnie wkładać klopsiki. Gotować ok. 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę umytego i posiekanego koperku.
Mąkę rozrobić w połowie szklanki bulionu. Dodać śmietanę, dokładnie rozrobić. Wlać ostrożnie zaprawkę do bulionu, zagotować. Dosypać resztę posiekanego koperku, dołożyć musztardę i wyłączyć gotowanie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium