Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczny obiad na niedzielę.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 107
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 39
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie sosu greckiego: Warzywa obrać, drobno posiekać razem z cebulą i przełożyć do rondelka . Dodać tłuszcz, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu przez 25 minut pod przykryciem
Wykonanie klopsików: Mięso przyrządzić jak na kotlety(wymieszać wszystkie składniki) razem z usmażoną cebulą i namoczoną odciśniętą bułką.
Następnie formować klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Usmażone klopsiki przełożyć do rondelka z warzywami, dodać koncentrat pomidorowy i dusić powoli przez 10 minut. Potrawę podawać z ziemniakami lub ryżem.