Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki w ostrym sosie"
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Z umytych papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Zioła umyć, oberwać listki, posiekać. Cebule obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. 1/4 cebuli i czosnku wymieszać z mięsem, przyprawami, połową ziół, musztardą, mlekiem i grzankami. Formować nieduże kulki, smażyć na patelni na 1-2 łyżkach oliwy ok. 8 min.
Resztę cebuli podsmażyć na resztce oliwy na innej patelni, dodać pomidory, paprykę, bulion, przyprawy i cukier. Poddusić, dodać klopsy, dusić ok. 40 min pod przykryciem.
Jeśli te klopsiki mają jeść dzieci, zamiast chili dodaj słodką paprykę, a sosu zmiksuj na gładko przed dołożeniem mięsa.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium