Klopsiki rybne

Przepis dnia 2020-08-07
Klopsiki rybne
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Przepyszne maleństwa!

Składniki

Przygotowanie

  1. Jeśli korzystamy z ościstych ryb w całości najpierw trzeba je oczyścić i parzyć przez 8 minut. Potem można obrać mięso.
    Mięso rozgniotłam widelcem.
    Jeśli korzystamy z czystych filetów można je drobno posiekać, puścić przez maszynkę albo rozdrobnić malakserem.
    Dodałam jajo, bułkę tartą, startą cebulę i czosnek. Doprawiłam solą i chili. Masę można schłodzić wtedy będzie bardziej zwarta.
    Uformowałam klopsiki, obtoczyłam je w bułce tartej i usmażyłam na rumiano.

  2. Podałam z:
    - sosem czosnkowym
    - zapiekanym kalafiorem
    - brokułem z wody z parmezanem
    - młodą kapusta w pomidorach
    - smażonymi pieczarkami.
    - sałatą z winegretem :D

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (26)

ErJot 29 lipca
Świetny pomysł nie tylko na piątkowy bezmięsny obiad:)
Joanna 30 lipca
Wyglądają przepysznie :)
Maudie 30 lipca
Wygląda pysznie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki