Klopsiki po węgiersku w plastrach cukini

Klopsiki po węgiersku w plastrach cukini
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Bardzo efektywne danie

Składniki

Przygotowanie

  1. Mielone wymieszaj z przyprawami, jajkiem oraz bułką tartą. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Wyrób masę. Dodaj musztardę oraz pokrojoną i przesmażoną na patelni paprykę.

  2. Cukinie pokrój razem ze skórą obieraczką (tak by plastry były cienkie). Ryż ugotuj. Warzywa na patelnię usmaż, dodaj ugotowany ryż i wymieszaj. Porcje mięsa zawijaj w plastry w cukinii i zepnij wykałaczką.

  3. Klopsiki układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zapiekaj 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Podawaj z mieszanka ryżową.

Składniki
Składniki