Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki nadziewane twarożkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Mięso wymieszaj z płatkami owsianymi, jajkiem, czosnkiem, natką. Przypraw masę solą, pieprzem, czosnkiem. Odstaw na godzinę, aby płatki spęczniały.
Farsz: twaróg wymieszaj z natką, przypraw. Uformuj małe kuleczki. Sos: na maśle lekko podsmaż czosnek oraz natkę. Wlej kremówkę i przypraw sos do smaku. Gotuj, aż odparuje.
Kulki serowe oblep mięsem i od razu wrzucaj na wrzącą wodą. Gotuj około 15 min. Wyjmij klopsiki i włóż do sosu. Duś ok. 10 minut.
<strong>Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie