Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki nadziewane parówkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Dymkę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Ostudź. Mięso wymieszaj z sokiem z imbiru, namoczoną, odciśniętą bułką. Dodaj mąkę kukurydzianą, jajko, sos sojowy, dymkę.
Wymieszaj, przypraw do smaku. Pokrój parówki. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy połóż kawałek parówki, sklej. Uformuj pulpety. Obtocz je w suszonej mięcie. Usmaż w głębokim oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na bibułce.
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Takie jest życie