Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki nadziewane jajkiem i kapustą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Dwa jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół. Koperek oraz kapustę pekińską opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Do mielonego mięsa dodaj pozostałe dwa jajka, bułkę tartą. Wymieszaj, przypraw masę solą oraz pieprzem.
Z masy mięsnej oderwij mały kawałek i uformuj placuszek. Połóż na niego połówkę jajka na twardo. Posyp odrobiną kapusty pekińskiej oraz koperku. Zlep, uformuj pulpety. Obtocz je w mące, ugotuj w bulionie z kostek rosołowych.
Pieczarki oraz cebulę oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle. Wrzuć do pulpetów, znów zagotuj. Śmietanę wymieszaj z niewielką ilością mąki, wlej do sosu. Zagotuj, przypraw do smaku.
Podaj potrawę z kaszą jęczmienną lub perłową, ryżem oraz mizerią lub inną sezonową surówką. Takie pulpety smaczne są także przyrządzone z sosem koperkowym, chrzanowym.Źródło: Takie jest życie