Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki meksykańskie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Fasolę i kukurydzę osącz na sitku, opłucz pod bieżącą wodą. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Przygotowane włóż do miski z mięsem.
Wbij jajko, dodaj starty żółty ser, natkę, bułkę tartą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw, aby się przegryzły. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż posiekany czosnek. Wrzuć pokrojone pomidory razem z zalewą. Duś ok. 15 minut. Sos przypraw ulubionymi ziołami, solą, pieprzem.
Z masy mięsnej uformuj małe klopsiki. Zagotuj bulion i porcjami wrzucaj klopsiki na gotującą się wodę. Gotuj 8-10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podaj polane sosem pomidorowym. Najsmaczniejsze są z ryżem lub makaronem. Klopsiki można przyrządzić z mięsa wieprzowego lub wołowo-wieprzowego.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie