Klopsiki koperkowe z kalafiorem

Klopsiki koperkowe z kalafiorem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Klopsiki pachnące koperkiem z niespodzianką w środku. A co jest tą niespodzianką? - Różyczka kalafiora.

Składniki

  • mięso mielone mieszane 75 dag
  • mleko 0,5 szklanki
  • jajko 1 szt
  • kajzerka 1 szt
  • koperek siekany 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kalafior 10 różyczek
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Różyczki kalafiora wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 4-5 min i odsączamy. Kajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na 20 min a następnie odciskamy. Do mięsa mielonego dodajemy kajzerkę, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ponownie wyrabiamy.
    Z tak przygotowanego mięsa bierzemy małe porcje rozkładamy na natłuszczonej olejem dłoni, na środek nakładamy różyczkę kalafiora i zlepiamy formując klopsika. Smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
    Klopsiki podajemy z surówką i ziemniakami.

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 15 sierpnia 2018
Pyszny zestaw :-)
ErJot 16 sierpnia 2018
Dziękuję:)
bryssska 16 sierpnia 2018
Zapowiada się przepyszne danie, zapisuję do wypróbowania ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone mieszane 75 dag
  • mleko 0,5 szklanki
  • jajko 1 szt
  • kajzerka 1 szt
  • koperek siekany 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kalafior 10 różyczek
  • tłuszcz do smażenia
Składniki