Klopsiki jajeczne

Klopsiki jajeczne
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
O :) Szybkie ,proste ,tanie.

Składniki

  • namoczona w mleku bułka
  • 5 jajek (4 ugotowane na twardo+1 surowe)
  • szczypiorek i koperek
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka zmieliłem przez maszynkę , dodałem bułkę namoczoną , surowe jajko , przyprawy i zieleninę oraz tyle bułki tartej , aby konsystencja masy pozwalała na ulepienie klopsików.
    Smażyłem na tłuszczu. Podałem z sosem szczawiowym i młodymi ziemniakami omaszczonymi cebulką przysmażoną z dodatkiem śmietany ( u mnie wiejską ).

Komentarze do przepisu (6)

konhambos 20 maja 2014
swietnie sie prezentuje i na pewno pyszne.
Futka 20 maja 2014
Cudowne te klopsiki :)
BEATA1978 21 maja 2014
Obiad pierwsza klasa :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • namoczona w mleku bułka
  • 5 jajek (4 ugotowane na twardo+1 surowe)
  • szczypiorek i koperek
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
Składniki