Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne pulpety na drugie danie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 193
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 123
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 193
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Bułki namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć a mleko odstawić. Mięso zmielić, dodać bułkę, jajko, doprawić do smaku i wlać mleko w którym moczyły się bułki. Dokładnie wyrobić ręką masę, formować klopsiki, obtaczać w mące. Wrzucić na osolony wrzątek, następnie dodać starte na grubej tarce warzywa, możemy też warzywa drobno posiekać i ugotować do miękkości. Podawać z ziemniakami lub makaronem.