Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 213
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 234
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Łodygi selera oczyść, umyj, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć przygotowane warzywa. Dodaj łyżkę koncentratu, oprósz papryką. Zasmaż. Dołóż pomidory z puszki razem z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Duś ok. 20 minut.
Bułeczkę namocz, odciśnij. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, jajko, resztę koncentratu pomidorowego i oregano. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Z masy mięsnej uformuj 20 niewielkich kuleczek. Klopsiki zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 15 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj