Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki czosnkowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 239
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 74
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 239
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Dodaj sól czosnkową i pieprz do smaku. Dobrze wyrób masę. Ser pokrój na 8 kawałeczków. Każdy z nich oblep mięsną masą. Uformuj kulki. Ułóż je na deseczce zwilżonej wodą.
Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Zalej bulionem, gotuj 10 minut.
Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Partiami wkładaj klopsiki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Potem włóż do wrzącego wywaru i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Tina