Klopsiki Brokułowe z Szparagami

Klopsiki Brokułowe z Szparagami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: cher84
Aksamitne i zdrowe bo bezglutenowe klopsiki z brokuła

Składniki

  • 1 brokół
  • 0,5 główki kalafiora
  • garść szpinaku
  • kilka szczypiorków
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Szparagi
  • Jajko

Przygotowanie

  1. Brokuła z kalafiorem gotuję, aż stanie się półtwardy.
    Kolejno go blenduje na gładką masę. Dodatkowo siekam szpinak ze szczypiorkiem.

  2. Do przygotowanej masy dokładam bułkę tartą z pieczywa bezglutenowego, 1 jajko oraz przyprawy do smaku.

  3. Gotową masę mieszamy i formujemy klopsiki. Kolejno smażymy je na patelni, aż się zarumienią.

    Szparagi gotujemy w tym samym czasie przez około 15 minut na średnim ogniu

Komentarze do przepisu (1)

smaker 14 czerwca 2016
Doskonały pomysł na brokuła! :)
Składniki
  • 1 brokół
  • 0,5 główki kalafiora
  • garść szpinaku
  • kilka szczypiorków
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Szparagi
  • Jajko
Składniki