Klopsiki

Klopsiki
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Można podawac jako danie główne z ziemniakami, puree lub wkładkę do zup (rosołu, barszczu, serowej...).

Składniki

  • kromka chleba bez skórki, 1
  • czerwona cebula, 1
  • mięso mielone (najlepiej wołowe), 0,5 kg
  • żóltko, 1
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, zmielone ziele angielskie

Przygotowanie

  1. Chleb namoczyć w wodzie.

  2. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce.

  3. Mięso wyrobić z cebulą, odciśniętym chlebem, żóltkiem i przyprawami. Z masy formować kulki o średnicy ok. 2 cm. i smażyć na głębokim oleju na zloty kolor. Smacznego.

Składniki
  • kromka chleba bez skórki, 1
  • czerwona cebula, 1
  • mięso mielone (najlepiej wołowe), 0,5 kg
  • żóltko, 1
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, zmielone ziele angielskie
Składniki