Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops z jajkiem w wędzonym boczku"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 787
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2250
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1491
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 167
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 122
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 787
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2250
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1491
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 167
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 122
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso mielone wyrób z cebulą, jednym jajkiem, czosnkiem i kajzerką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz. Masę mięsną ułóż na papierze do pieczenia, uformuj prostokąt (24 na 10 cm). Wzdłuż na środku ułóż jajka. Boki mięsa załóż do środka, uformuj roladę. Owiń plasterkami wędzonego boczku. Ułóż razem w papierem do pieczenia w formie. Piecz 45-50 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie