Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z indyka"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14421
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 59
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 210
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14421
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 59
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso umyj, zmiel w maszynce dwa razy. Marchewkę i pora umyj, obierz, pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Połącz z mięsem, jajkami, pokrojonymi warzywami, natką, mąką. Całość przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą. Masę wyłóż do formy, wyrównaj górę łyżką. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny. Gotowy klops ostudź i dopiero krój. Podawaj z warzywami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień